Palmiye Ağacı

Palmiye Ağacı

 Birçok özelliklere sahip olması sayesinde en değerli ağaç türleri arasında yer alan ve ülkemizde de ender de olsa yetiştirilebilen palmiye ağacı, oldukça fazla sayıda türlere sahip olan palmiyegiller familyasından çeşitli ağaçlara genel anlamda verilen bir isimdir. Hemen hemen tüm tropikal özelliğe sahip olan kıtalar da yetişen palmiye ağacı başlıca özelliklerinden biri de, diğer ağaçlardan farklı olarak gövde kısmının dallar ile çevrili olmamasıdır. Bazı çeşitleri hindistan cevizi, bazı çeşitleri ise, hurma evcikli olan palmiye ağacı özellikle de hindistan cevizi evcikli türü sayesinde birçok ülkelerde geçim kaynağı olarak da tercih edilmektedir.

Palmiye Ağacı Özellikleri İse Şunlardır;

  • Palmiye ağacı uygun bir ortamda yetiştiğinde boyu ortalama olarak 30 metreye kadar çıkabilmektedir. Bu bakımdan, palmiye ağacı en uzun boylu ağaç türleri arasında bulunmaktadır.
  • Palmiye ağacının yetiştirilmesi ve bakımı bilinenin aksine oldukça güçtür. Dolaysıyla, eğer bir palmiye ağacı yetiştirmeyi düşünürseniz, aylarca emek vermeyi göze almanız gerekmektedir.
  • Palmiye ağacı en değerli ağaç türlerinden biridir. Bu sebeple de, yetiştirildiği ülkelerde hurma ticaretinde önemli bir role sahip olabildiği gibi, ülkemizde de, bitkisel yağ üretiminde, şeker ve hatta dokumacılık gibi farklı alanlarda önemli bir konuma sahiptir.

Türkiye'de daha çok süs bitkisi olarak yetiştirilen palmiye ağacı, tropikal alanlarda yetiştirildiğinden, dünyanın birçok ülkelerde yetiştirilebilmektedir.

Palmiye Ağacı Yetiştirilen Ülkeler İse Şunlardır;

  • Asya Kıtası
  • Çin
  • Türkiye ( çok az)
  • Afrika Kıtası, özellikle de Kuzey Afrika Bölgesinde yer alan Mısır, Fas ve Cezayir gibi ülkelerde Palmiye ağacı önemli bir geçim kaynağı olup hurma familyasında yetiştirilmektedir.
  • Büyük Okyanus Adaları ( Tahiti, Fiji ve Guam gibi) adalarda yoğun olarak palmiye ağacı yetiştirilmektedir.

Palmiye Ağacı Nereden Satın Alınabilmektedir?

 Evinizde veya işyerinizde palmiye ağacı yetiştirmek istediğinizde internet dünyasında yer alan kaliteli web siteler üzerinden uygun fiyat tarifesi üzerinden tercihiniz doğrultusunda saksılı palmiye veya palmiye ağacı tohumu satın alabilir ve ödemenizi de kredi kartınız üzerinden veya tercihiniz doğrultusunda palmiye ağacı teslimatında nakit olarak yapabilmektesiniz. Saksılı palmiye satın aldığınızda 30 tl gibi bir ücret ödemeniz yeterlidir. Süs ağacı olarak da tercih edilen palmiye ağacı sayesinde ev ve işyerinizin renklenmesini ve daha estetikli bir görünüme kavuşmasını sağlayabilmektesiniz.